(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Česneková pasta nejen proti upírům :-)

Potřebné ingredience
2kg česneku, 40dkg soli, 80 dkg Omegy
Postup přípravy
Vzhledem k tomu, že v zimě kupovaný česnek je úplně bez chuti, udělali jsme si na zimu zásobu. Česnek vyloupeme (po namočení do teplé vody to jde skoro samo), rozmačkáme a smícháme se solí. nechápe 12 hodin odležet. Potom rozpustíme Omegu a vmícháme česnekovou směs. Chvíli to trvá než se to spojí, pak necháme přejít varem a teplou pastu nalijeme do připravených menších sklenic.Zavařovat již nemusíme. Použití v kuchyni pak již dle potřeby, ale nezapomeňte, že pasta je slaná.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

žabada
(upraveno)
19. 8. 2010, 22:26


nahlásit

Vendulinka
(upraveno)
20. 8. 2010, 9:04
@žabada
Vypadla mi tam nula

nahlásit
bleška 55
(upraveno)
18. 8. 2010, 11:54
Přikláním se k Milušce, také mi pasta zezelenala. Už to nedělám. Ale osvědčilo se mi, že si česnek oloupu, dám do sklenice se šroubovým víčkem a dám do mrazáku. Když potřebuji, na chviličku vyndám pár stroužků a prolisuji. Česnek je jak čerstvý a nemusím se zdržovat s loupáním. :-
Ahoj Jana

nahlásit

Natalka81
(upraveno)
13. 9. 2012, 22:19
@bleška 55
Dobrý večer Jani,mám doma spoustu česneku a nevím jak mám uskladnit a četla jsem váš receptik do mražaku,nemusim s nim nic dělát,jen oloupu a šup do mražaku?Děkuji Naty
nahlásit

NOČNÍ HVEZDA
(upraveno)
18. 8. 2010, 11:14
dvakrát jsem zkoušela a pokaždé jsem to měla zelené.

nahlásit
pipontek
(upraveno)
17. 8. 2010, 20:45
to zní zajímavě-ale nestane se,že ten česnek zezelená???Díky Renča
nahlásit

Cibetecka
(upraveno)
18. 8. 2010, 12:08
@pipontek
Renči to že česnek zezelená není na škodu
je to jeho reakce na vzduch
Nezmění se ani jeho chuť a ani není závadný, prostě je jen zelený



nahlásit

Vendulinka
(upraveno)
17. 8. 2010, 21:25
@pipontek
ještě se to nestalo
nahlásit